Faremní mlékárna
|
|
Naše faremní mlékárna byla otevřena v roce 2009. Pořízení vybavení a technologické zařízení bylo financováno z Programu rozvoje venkova a během prvních pěti let bylo zpracováváno především kozí mléko. V současné době Nežichovské mlékárna zpracovává kravské mléko. Všechny výrobky jsou vyráběny z pasterovaného mléka.
Na farmě se můžete o výrobě sýrů a zpracování mléka dozvědět víc a dokonce si i zkusit sami vyrobit jeden čertsvý sýr. Tento program je nabízen dětským skupinám, pro ubytované návštěvníky a větší skupinky (alespoň 6 účastníků). Prezentaci s "pidikurzem" je možné zajistit pouze po předchozí telefonické dohoděna čísle: +420 602 414 884. |
Prodej ze dvora
|
|
... od Velikonoc do sv. Václava je každou sobotu po celý den otevřená farma jak pro návštěvníky, tak pro zájemce o bio potraviny a domácí produkty...
V naší faremní prodejně je možné si koupit výrobky z mlékárny, produkty naší farmy i ochutnat jehněčí a hovězí speciality. Tyto ochutnávky se dělají pouze při větších akcích. Prosíme všechny, aby opravdu jezdili na nákup v sobotu, kdy máme připraven co největší sortiment zboží. Pokud to není možné a chcete nás navštívit jindy, svou návštěvu předem telefonicky domluvte na čísle +420 602 414 884. Během roku jsou na našich stránkách uvedeny termíny větších akcí, na kterých je možné ochutnat, koupit nebo jenom okouknout co je na farmě k mání. Neprodávají se pouze výrobky s certifikátem bio, ale také mnoho potravin, jež pocházejí z domácích zdrojů a jsou vypěstované bez použití chemických přípravků. Z vlastní produkce nabízíme především kravské mléčné výrobky - sýry, mléko, tvaroh, jogurty, různé pomazánky. Dále vyrábíme bylinné sirupy, vývary a spoustu dalších dobrot. Jehněčí maso je pouze po předchozí domluvě a to v období srpen - říjen. Vzhledem k tomu, že jsme členy Biodružstva, tak u nás dostanete například také vejce, byliny, brambory, med, mléčné výrobky a kůzlečí maso od ostatních farmářů. Nedaleko farmy se také nachází klášter v Novém Dvoře, kde je mnichy vyráběna hořčice v biokvalitě a v několika variantách, ta je u nás k dostání také. |
Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje
|
|
V roce 2022 jsme byli v soutěži Dobrota Karlovarského kraje opět úspěšní, a to dokonce dvakrát! Získali jsme 1. místo v kategorii mléčných výrobků s tvarohovým dezertem KÁČA. V roce 2021 jsme získali 2. místo v soutěži Dobrota Karlovarského kraje s naším sýrem HALLOUMI. V roce 2018 jsme v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje získali 1. místo v kategorii mléčných výrobků za sladký tvarohový dezert „Káča“. V roce 2015 jsme v soutěži regionální potravina Karlovarského kraje získali 1. místo v kategorii sýry za Uzený sýr Bukáč. V roce 2015 jsme v soutěži regionální potravina Karlovarského kraje získali 2. místo v kategorii sýry za Bylinkové žervé Žofinka. V roce 2014 jsme v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje získali 1. místo v kategorii mléčných výrobků za Sladký tvarohový dezert s čokoládou. V roce 2014 jsme v soutěži regionální potravina Karlovarského kraje získali 1.-2. místo v kategorii sýry za Přírodní tvaroh.
|
VýrobkyVŠECHNY NAŠE VÝROBKY OBSAHUJÍ ALERGEN č. 7 - MLÉKO
|
Mléko
Naše odpovědi na téma mléko: |
|
Mléko na farmě i v prodejnách, do kterých dodáváme je pasterované a není proto nutné ho před konzumací převařovat. Používáme krátkodobou šetrnou pasterizaci na 72°C, která zničí patogenních mikroorganismy, ale na rozdíl od jiných metod výrazněji nemění kvalitu mléka. Někteří zvědavější chtějí vědět také, co znamená UHT mléko a zda jej máme. Nemáme. UHT je technologie, při níž je mléko pasterizováno na velmi vysokou teplotu (Ultra-High Temperature), čímž se zahubí vše živé a mléko pak vydrží v krabici nezkažené velmi dlouhou dobu. Mléko při bouřce může skutečně zkysnout, protože se v atmosféře zvyšuje elektromagnetické napětí, které urychluje mléčné kvašení a mléko tak rychleji kysne. Naše mléko není homogenizované. Při homogenizaci jsou rozbíjeny velké tukové kuličky a tuk se poté neusazuje na okrajích nádoby, ale ani na hladině. Když jste bio, tak proč máte někde "Éčka"? Protože ne všechna jsou ta špatná. |
Čerstvé kravské BIO mléko ve skle |
||
Čerstvé kravské plnotučné BIO mléko. Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Objem 1 litr. Baleno do skleněné láhve, která je vratná a zálohovaná. |
Ochucené mléko - vanilka |
||
Čerstvé kravské plnotučné BIO mléko. Vanilkové Frapko: Cukr, glukóza, sušená syrovátka (z mléka), Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Alergen: mléko. Objem: 0,25 litru. Baleno do skleněné zálohované láhve. |
Ochucené mléko - kakao |
||
Čerstvé kravské plnotučné BIO mléko. Frapko kakao: Cukr, glukóza, kakaový prášek (min. 11%), emulgátor sojový lecitin, aroma ethylvanilin. (Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim) Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Alergen: mléko Objem: 0,25 litru. Baleno do skleněné zálohované láhve. |
Ledová káva BIO
|
||
Čerstvé kravské plnotučné mléko, cukr, 100% mrazem sušená Podíl Fair Trade složek je 100%. Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Alergen: mléko. Objem: 0,25 litru. Baleno do skleněné zálohované láhve. |
JogurtNaše odpovědi na téma jogurt: |
|
Všechny naše jogurty jsou v BIO kvalitě. Jogurty vyrábíme pouze z plnotučného kravského mléka a z jogurtových kultur bez dalších přidaných látek. Višně, jablka pro vánoční jogurty a další sušené ovoce nám dodává 15 km vzdálená farma Regent Žlutice. Ani v případě jogurtů se úplně nevyhneme konzervantům a éčkům. Vždy se však jedná o ochucovací složky, které jsou v jogurtech zastoupeny jen nepatrnou měrou. |
|
Jogurt přírodní bílý
|
|
|
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Jogurt přírodní jahoda |
Jogurt přírodní borůvka |
|
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem jahodový: ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, jahodové aroma, bez syntetických barviv a konzervačních látek. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem borůvkový: ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, borůvkové aroma, bez syntetických barviv a konzervačních látek. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Jogurt přírodní meruňka |
Jogurt přirodní višeň |
|
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem meruňkový: ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, meruňkové aroma, bez syntetických barviv a konzervačních látek. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem višňový: ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, višeň, bez syntetických barviv a konzervačních látek. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Kakaový pudink |
Vanilkový pudink |
|
Složení: pasterované kravské BIO mléko, cukr, kukuřičný škrob, kakao. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Složení: pasterované kravské BIO mléko, cukr, kukuřičný škrob, vanilkové aroma. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g. Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný. |
Naše odpovědi na téma tvaroh: |
|
Při výrobě tvarohu používáme přírodní pepsinové syřidlo Laktosin, které je živočišného původu. Sladký tvarohový dezert s čokoládou KÁČA vyhrál v roce 2018 soutěž Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii mléčných výrobků a v roce 2022 Dobrotu Karlovarského kraje. Přírodní tvaroh se umístil v roce 2014 v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje na 1.-2. místě v kategorii sýry včetně tvarohu. Ve výrobku Duetka se objevuje E 322 - lecitin. Lecitin je přirozená součást mnoha potravin, je to zdraví prospěšná látka. |
Tvaroh přírodní BIO
|
||
Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Baleno do plastových kelímků o obsahu 250 g. |
KÁČA - sladký tvarohový dezert s čokoládou
|
||
|
Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, čokoládový toping. Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g. V roce 2022 získal tvarohový dezert KÁČA 1. místo v kategorii mléčných výrobků v soutěži Dobrota Karlovarského kraje.
V roce 2014 a 2018 byl tvarohový dezert KÁČA oceňen 1.místem v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii mléčné výrobky. |
ČERT - sladký tvarohový dezert s čokoládou |
||
Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, Frapko kakao: Cukr, glukóza, kakaový prášek (min. 11%), emulgátor sojový lecitin, aroma ethylvanilin. (Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim), čokoládový toping. Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g. |
KARKULKA - sladký tvarohový dezert s malinou |
||
Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, extra malinový džem. Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g.
|
DUETKA - sladký tvarohový dezert vanilka/čokoláda |
||
Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, Frapko kakao: cukr, glukóza, kakaový prášek (min. 11%), emulgátor sojový lecitin, aroma ethylvanilin. (Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim), čokoládový toping. Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g. |
CHASNÍK - pomeranč / cheesecake
|
||
Složení: BIO mléko, tvaroh, mlék. kultury, cukr, smetana, voda, sůl, vanilkové aroma, extra pomerančová marmeláda, máslové sušenky (obsahují lepek). Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g. |
CHASNÍK - malina/ cheesecake
|
||
Složení: BIO mléko, tvaroh, mlék. kultury, cukr, smetana, voda, sůl, vanilkové aroma, extra malinová marmeláda, máslové sušenky (obsahují lepek). Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g. |
AMÁLKA - tiramisu |
||
Složení: Složení: BIO mléko, mlék. kultury, smetana, cukr, cukr. piškoty - lepek, Výrobek dodáváme do farmářských prodejen. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Obsah: 150 g.
|
SÝRYVšechny u nás vyráběné sýry jsou v biokvalitě a pouze z KRAVSKÉHO mléka. Čerstvý sýr |
|
Přírodní čerstvý sýr z pasterovaného kravského BIO mléka. Složení: kravské mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl. Vakuově baleno v plastových obalech cca po 100 g. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. V roce 2022 získal ČERSTVÝ PŘÍRODNÍ SÝR 3. místo |
Čerstvý sýr s bylinkou |
|
Přírodní čerstvý sýr z pasterovaného kravského BIO mléka. Složení: kravské mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl, pažitka. Vakuově baleno v plastových obalech cca po 100 g. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. |
Lucina přírodní
|
|
Přírodní čerstvý mazací sýr. Složení: kravské BIO mléko, mlék. kultury, syřidlo, sůl. Obsah: 150 g. |
Lucina s pažitkou
|
|
Přírodní čerstvý mazací sýr. Složení: kravské BIO mléko, mlék. kultury, syřidlo, sůl, pažitka. Obsah: 150 g. |
Přírodní žervé Žofinka |
|
Složení: pasterované kravské BIO mléko, smetana, mlékařské kultury, syřidlo, sůl. Baleno v plastových krabičkách. Obsah 180 g. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. |
Bylinkové žervé Žofinka |
|
Složení: pasterované kravské BIO mléko, smetana, mlékařské kultury, syřidlo, sůl, pažitka, bazalka. Baleno v plastových krabičkách. Obsah 180 g. Uchovejte při teplotě 4-8 °C. V roce 2015 oceněno 2. místem v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii sýrů. |
Pařený kravský sýr
|
|
Pařený sýr. Složení: pasterované kravské BIO mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl. Vakuově baleno v plastových obalech po 100 g. Uchovejte při teplotě 4-8 °C.
|
Halloumi |
|
Polotvrdý sýr vhodný k další tepelné úpravě. Složení: pasterované kravské BIO mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl. Vakuově baleno v plastových obalech cca po 100 g. Uchovejte při teplotě 4-8 °C.
V roce 2021 byl HALLOUMI oceněn 2. místem v soutěži Dobrota Karlovarského kraje.
|