U NS v Neichov         Mlkrna v Neichov          Ubytovn v Neichov          Kontakt - BioFarma Neichov

 

Faremní mlékárna

 

Naše faremní mlékárna byla otevřena v roce 2009. Pořízení vybavení a technologické zařízení bylo financováno z Programu rozvoje venkova a během prvních pěti let bylo zpracováváno především kozí mléko.

V současné době Nežichovské mlékárna zpracovává kravské mléko.
Denně je zpracováno přibližně 50 - 80 l mléka. Největším dílem se vyrábí čerstvé sýry, jogurty, tvaroh a ochucené sladké tvarohové krémy, žervé a pomazánky.

Všechny výrobky jsou vyráběny z pasterovaného mléka.
Používáme šetrnou pasterizaci, kdy je mléko zahříváno na 72°C pod dobu 30 sekund a během procesu jsou zničeny nežádoucí mikroorganismy.
Při výrobě sýrů používáme mikrobiální syřidlo a při výrobě tvarohu je používáno pepsinové syřidlo.

image0 4
Výrobky z Nežichovské mlékárny jsou kromě farmy k dostání také v obchodech vypsaných zde.

Na farmě se můžete o výrobě sýrů a zpracování mléka dozvědět víc a dokonce si i zkusit sami vyrobit jeden čertsvý sýr.

Tento program je nabízen dětským skupinám, pro ubytované návštěvníky a větší skupinky (alespoň 6 účastníků). Prezentaci s "pidikurzem" je možné zajistit pouze po předchozí telefonické dohoděna čísle: +420 602 414 884. 

 

 

Prodej ze dvora

 
 ... od Velikonoc do sv. Václava je každou sobotu po celý den otevřená farma jak pro návštěvníky, tak pro zájemce o bio potraviny a domácí produkty...

V naší faremní prodejně je možné si koupit výrobky z mlékárny, produkty naší farmy i ochutnat jehněčí a hovězí speciality. Tyto ochutnávky se dělají pouze při větších akcích.

Prosíme všechny, aby opravdu jezdili na nákup v sobotu, kdy máme připraven co největší sortiment zboží. Pokud to není možné a chcete nás navštívit jindy, svou návštěvu předem telefonicky domluvte na čísle +420 602 414 884.

Během roku jsou na našich stránkách uvedeny termíny větších akcí, na kterých je možné ochutnat, koupit nebo jenom okouknout co je na farmě k mání.

Neprodávají se pouze výrobky s certifikátem bio, ale také mnoho  potravin, jež pocházejí z domácích zdrojů a jsou vypěstované bez  použití chemických přípravků.

Z vlastní produkce nabízíme především kravské mléčné výrobky - sýry, mléko, tvaroh, jogurty, různé pomazánky. Dále vyrábíme bylinné sirupy, vývary a spoustu dalších dobrot.

image0 6

Jehněčí maso je pouze po předchozí domluvě a to v období srpen - říjen.

Vzhledem k tomu, že jsme členy Biodružstva, tak u nás dostanete například také vejce, byliny, brambory, med, mléčné výrobky a kůzlečí maso od ostatních farmářů.

Nedaleko farmy se také nachází klášter v Novém Dvoře, kde je mnichy vyráběna hořčice v biokvalitě a v několika variantách, ta je u nás k dostání také.               

 

 

Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje

 

V roce 2022 jsme byli v soutěži Dobrota Karlovarského kraje opět úspěšní, a to dokonce dvakrát! Získali jsme 1. místo v kategorii mléčných výrobků s tvarohovým dezertem KÁČA.
A třetí místo ve stejné kategorii získal náš ČERSTVÝ PŘÍRODNÍ SÝR.

V roce 2021 jsme získali 2. místo v soutěži Dobrota Karlovarského kraje s naším sýrem HALLOUMI.

halloumi dobrota22

V roce 2018 jsme v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje získali 1. místo v kategorii mléčných výrobků za sladký tvarohový dezert „Káča“.

V roce 2015 jsme v soutěži regionální potravina Karlovarského kraje získali 1. místo v kategorii sýry za Uzený sýr Bukáč.

V roce 2015 jsme v soutěži regionální potravina Karlovarského kraje získali 2. místo v kategorii sýry za Bylinkové žervé Žofinka.

V roce 2014 jsme v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje získali 1. místo v kategorii mléčných výrobků za Sladký tvarohový dezert s čokoládou.

V roce 2014 jsme v soutěži regionální potravina Karlovarského kraje získali 1.-2. místo v kategorii sýry za Přírodní tvaroh.


 

 

 

Výrobky

 

VŠECHNY NAŠE VÝROBKY OBSAHUJÍ ALERGEN č. 7 - MLÉKO

 

Mléko

Naše odpovědi na téma mléko:

 

Mléko na farmě i v prodejnách, do kterých dodáváme je pasterované a není proto nutné ho před konzumací převařovat.

Používáme krátkodobou šetrnou pasterizaci na 72°C, která zničí patogenních mikroorganismy, ale na rozdíl od jiných metod výrazněji nemění kvalitu mléka.

Někteří zvědavější chtějí vědět také, co znamená UHT mléko a zda jej máme. Nemáme. UHT je technologie, při níž je mléko pasterizováno na velmi vysokou teplotu (Ultra-High Temperature), čímž se zahubí vše živé a mléko pak vydrží v krabici nezkažené velmi dlouhou dobu.
Je však otázka, jestli je to ještě mléko.

Mléko při bouřce může skutečně zkysnout, protože se v atmosféře zvyšuje elektromagnetické napětí, které urychluje mléčné kvašení a mléko tak rychleji kysne.

Naše mléko není homogenizované. Při homogenizaci jsou rozbíjeny velké tukové kuličky a tuk se poté neusazuje na okrajích nádoby, ale ani na hladině.

Když jste bio, tak proč máte někde "Éčka"? Protože ne všechna jsou ta špatná.
Do ochucených mléčných nápojů přidáváme výrobky Frapko ze sousedního městečka a ty obsahují E101 Riboflavin, jiným názvem lactoflavin nebo vitamin B2. Jedná se o zelenožluté barvivo, které můžeme nalézt v každé rostlinné a živočišné buňce. Je využíván jako vitamin častěji než jako barvivo. Vyskytuje se v mléce, vejcích nebo játrech. Je součástí dvou enzymů, které spolupracují na získávání energie z cukrů a tuků.

 image0 7

 

 

 

Čerstvé kravské BIO mléko ve skle

MLÉKO Layout 1

Čerstvé kravské plnotučné BIO mléko.

Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Objem 1 litr.

Baleno do skleněné láhve, která je vratná a zálohovaná.

 

 

Ochucené mléko - vanilka

ML Vanilka Layout 1

Čerstvé kravské plnotučné BIO mléko.

Vanilkové Frapko: Cukr, glukóza, sušená syrovátka (z mléka),
prebiotická vláknina (inulín) (3%), aroma vanilkové, barvivo E101
(Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim)

Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Alergen: mléko.

Objem: 0,25 litru. Baleno do skleněné zálohované láhve.

 

 

Ochucené mléko - kakao

ML Kakao Layout 1

Čerstvé kravské plnotučné BIO mléko.

Frapko kakao: Cukr, glukóza, kakaový prášek (min. 11%), emulgátor sojový lecitin, aroma ethylvanilin. (Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim)

Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Alergen: mléko

Objem: 0,25 litru. Baleno do skleněné zálohované láhve.

 

 

 

Ledová káva BIO

ML Káva Layout 1

Čerstvé kravské plnotučné mléko, cukr, 100% mrazem sušená
zrnková káva-arabika v BIO kvalitě.

Podíl Fair Trade složek je 100%.

Obsahuje až 4% tuku. Uchovejte při teplotě 4- 8 °C. Alergen: mléko.

Objem: 0,25 litru. Baleno do skleněné zálohované láhve.

 

 

Jogurt 

 Naše odpovědi na téma jogurt:

 bezlepek logo

Všechny naše jogurty jsou v BIO kvalitě.

Jogurty vyrábíme pouze z plnotučného kravského mléka a z jogurtových kultur bez dalších přidaných látek.

Višně, jablka pro vánoční jogurty a další sušené ovoce nám dodává 15 km vzdálená farma Regent Žlutice.

Ani v případě jogurtů se úplně nevyhneme konzervantům a éčkům. Vždy se však jedná o ochucovací složky, které jsou v jogurtech zastoupeny jen nepatrnou měrou.
V případě vanilkového jogurtu se nám objevuje opět E101, což je Riboflavin, jiným názvem lactoflavin nebo vitamin B2. Jedná se o zelenožluté barvivo, které můžeme nalézt v každé rostlinné a živočišné buňce. Je využíván jako vitamin častěji než jako barvivo.
Vyskytuje se v mléce, vejcích nebo játrech. Je součástí dvou enzymů, které spolupracují na získávání energie z cukrů a tuků. Nezpůsobuje žádné zdravotní problémy. Jedná se o zcela neškodnou a bezpečnou látku.
Podporuje infekční malárii, proto se nedoporučuje jeho příjem při cestách do zemí s výskytem této infekční nemoci. Jeho nedostatek vede k poškození koutků úst a ke změnám v oční rohovce.

 

6DCA6099 CF49 47BD B9B4 25E847F0E935 1

 

Jogurt přírodní bílý

 

 JOGURT bílý Layout 1    
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.
   

 

Jogurt přírodní jahoda

 

Jogurt přírodní borůvka

 JOGURT jahoda Layout 1    JOGURT borůvka Layout 1
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem jahodový: ovocná dřeň,
glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, jahodové aroma,
bez syntetických barviv a konzervačních látek.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.
  Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem borůvkový:
ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, borůvkové aroma, bez syntetických barviv a konzervačních látek.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

Jogurt přírodní meruňka

 

 Jogurt přirodní višeň

 JOGURT meruňka Layout 1    JOGURT višeň Layout 1
Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem meruňkový:
ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, meruňkové aroma, bez syntetických barviv a konzervačních látek.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.
  Složení: pasterované plnotučné kravské BIO mléko, jogurtové kultury BIFI a Bulharská, extra džem višňový:
ovocná dřeň, glukozový sirup, kyselina citronová, pektin, višeň, bez syntetických barviv a konzervačních látek.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

     
     
     

  

 

Kakaový pudink bezlepek logo

 

 

Vanilkový pudink   bezlepek logo

 

 PUDINK kakao Layout 1    PUDINK vanilka Layout 1
Složení: pasterované kravské BIO mléko, cukr, kukuřičný škrob, kakao.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.
  Složení: pasterované kravské BIO mléko, cukr, kukuřičný škrob, vanilkové aroma.
Uchovejte při teplotě 4-8 °C. Obsah: 180 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

Tvaroh

Naše odpovědi na téma tvaroh:

 bezlepek logo

 

Při výrobě tvarohu používáme přírodní pepsinové syřidlo Laktosin, které je živočišného původu.

Sladký tvarohový dezert s čokoládou KÁČA vyhrál v roce 2018 soutěž Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii mléčných výrobků a v roce 2022 Dobrotu Karlovarského kraje.

Přírodní tvaroh se umístil v roce 2014 v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje na 1.-2. místě v kategorii sýry včetně tvarohu. 
Stejně tak, jako u ostatních výrobků používáme jako doplňkové suroviny především výrobky od firem z regionu, využíváme produkty firmy Frape Foods z Toužimi a Regent Plus ze Žlutic.

Ve výrobku Duetka se objevuje E 322 - lecitin.
Lecitin je přírodním antioxidantem přirozeně obsaženým v každé živé buňce.
Má funkci antioxidantu a emulgátoru a v potravinách plni mnoho pozitivních funkcí - např. zabraňuje oddělení vody od oleje, zpomaluje tvrdnutí chleba, snižuje prskání při smažení, apod.

Lecitin je přirozená součást mnoha potravin, je to zdraví prospěšná látka.
Jako přírodní zdroj lecitinu je možno využít ořechy, semena, sójové boby, vaječná žloutek, některé oleje. Pro lidské zdraví je naprosto neškodný.

 IMG 8341 1

 

Tvaroh přírodní BIObezlepek logo

 TVAROH Layout 1

Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Baleno do plastových kelímků o obsahu 250 g.

 

 jogurt foto flox chasník foto kámenpiknikový koš obsah

KÁČA - sladký tvarohový dezert s čokoládou bezlepek logo

 TV dezert Káča dobro Layout 1

Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, čokoládový toping.

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

V roce 2022 získal tvarohový dezert KÁČA 1. místo v kategorii mléčných výrobků v soutěži Dobrota Karlovarského kraje.

dobrota logo


 

V roce 2014 a 2018 byl tvarohový dezert KÁČA oceňen 1.místem v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii mléčné výrobky.

 

ČERT - sladký tvarohový dezert s čokoládoubezlepek logo

 

TV dezert Čert Layout 1

Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, Frapko kakao: Cukr, glukóza, kakaový prášek (min. 11%), emulgátor sojový lecitin, aroma ethylvanilin. (Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim), čokoládový toping.

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

KARKULKA - sladký tvarohový dezert s malinoubezlepek logo

 

karkulka

Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, extra malinový džem.

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

 

DUETKA - sladký tvarohový dezert vanilka/čokoládabezlepek logo

 

 

Složení: Přírodní tvaroh z plnotučného BIO mléka, smetana, cukr, Frapko kakao: cukr, glukóza, kakaový prášek (min. 11%), emulgátor sojový lecitin, aroma ethylvanilin. (Výrobce: Artifex instant s.r.o., Toužim), čokoládový toping.

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

CHASNÍK - pomeranč / cheesecake

TV dezert chas pomeranč Layout 1

Složení: BIO mléko, tvaroh, mlék. kultury, cukr, smetana, voda, sůl, vanilkové aroma, extra pomerančová marmeláda, máslové sušenky (obsahují lepek).

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

CHASNÍK - malina/ cheesecake

TV dezert chas malina Layout 1

Složení: BIO mléko, tvaroh, mlék. kultury, cukr, smetana, voda, sůl, vanilkové aroma, extra malinová marmeláda, máslové sušenky (obsahují lepek).

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

AMÁLKA - tiramisu

TV dezert Amálka Layout 1

Složení: Složení: BIO mléko, mlék. kultury, smetana, cukr, cukr. piškoty - lepek,
voda, káva, hořká čokoláda.

Výrobek dodáváme do farmářských prodejen.

Uchovejte při teplotě 4- 8 °C.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

 

 

 

 SÝRY

Všechny u nás vyráběné sýry jsou v biokvalitě a pouze z  KRAVSKÉHO mléka.
Rovněž jsou všechny bezlepkové.bezlepek logo

image0 8                                                                                                 

Čerstvý sýr

ČERSTVÝ SÝR přírodní Layout 1

Přírodní čerstvý sýr z pasterovaného kravského BIO mléka.

Složení: kravské mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl.

Vakuově baleno v plastových obalech cca po 100 g.

Uchovejte při teplotě 4-8 °C.

dobrota logo

V roce 2022 získal ČERSTVÝ PŘÍRODNÍ SÝR 3. místo
v soutěži Dobrota Karlovarského kraje.

 

Čerstvý sýr s bylinkou

 ČERSTVÝ SÝR bylinka Layout 1

Přírodní čerstvý sýr z pasterovaného kravského BIO mléka.

Složení: kravské mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl, pažitka.

Vakuově baleno v plastových obalech cca po 100 g.

Uchovejte při teplotě 4-8 °C.

 

Lucina přírodní

Přírodní čerstvý mazací sýr.

Složení: kravské BIO mléko, mlék. kultury, syřidlo, sůl.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

Lucina s pažitkou

Přírodní čerstvý mazací sýr.

Složení: kravské BIO mléko, mlék. kultury, syřidlo, sůl, pažitka.

Obsah: 150 g.
Baleno do skleněného obalu, který je vratný a zálohovaný.

 

Přírodní žervé Žofinka

ŽOFINKA přírodní Layout 1

Složení: pasterované kravské BIO mléko, smetana, mlékařské kultury, syřidlo, sůl.

Baleno v plastových krabičkách. Obsah 180 g.

Uchovejte při teplotě 4-8 °C.

 

Bylinkové žervé Žofinka

ŽOFINKA bylinka Layout 1

Složení: pasterované kravské BIO mléko, smetana, mlékařské kultury, syřidlo, sůl, pažitka, bazalka.

Baleno v plastových krabičkách. Obsah 180 g.

Uchovejte při teplotě 4-8 °C.

V roce 2015 oceněno 2. místem v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje v kategorii sýrů.

 

 

Pařený kravský sýr

PAŘENÝ SÝR Layout 1

Pařený sýr.

Složení: pasterované kravské BIO mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl.

Vakuově baleno v plastových obalech po 100 g.

Uchovejte při teplotě 4-8 °C.

 

 

Halloumi

 HALLOUMI Layout 1

Polotvrdý sýr vhodný k další tepelné úpravě.

Složení: pasterované kravské BIO mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl.

Vakuově baleno v plastových obalech cca po 100 g. 

Uchovejte při teplotě 4-8 °C.

 

V roce 2021 byl HALLOUMI oceněn 2. místem v soutěži Dobrota Karlovarského kraje.dobrota logo

 

0
0
0
s2smodern